Teambijeenkomst JC1 en JC

Corona update per 4 november 2020

Aanscherping maatregelen tegen Covid-19
per 4 november 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 3 november en de nadere richtlijnen die zijn verstrekt door NOC*NSF, de KNHB en de Veiligheidsregio, heeft het bestuur van MHC Dieren nadere maatregelen afgekondigd voor onze club.

We leven van persmoment naar persmoment

De aangescherpte maatregelen die op 4 november zijn ingegaan gelden voor twee weken. We moeten vervolgens weer afwachten tot het persmoment van omstreeks 17 november om te vernemen of de maatregelen wellicht weer versoepeld worden. Het is namelijk denkbaar dat ook de senioren (onder voorwaarden) bijvoorbeeld vanaf 18 november weer mogen trainen.

De eerder aangekondigde maatregelen in de Nieuwsbrief van oktober blijven van kracht. Hoewel het is toegestaan voor de senioren om in groepjes van 2 met 1,5 meter afstand te trainen, heeft de Veiligheidsregio dringend geadviseerd GEEN trainingen aan te bieden voor de senioren om reisbewegingen zoveel als mogelijk te beperken. Wij houden ons daar ook aan.

Voor de jongste jeugd en de junioren verandert er niets ten opzichte van de maatregelen die we in oktober hebben gecommuniceerd. Men kan gewoon trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen. Daar wordt gelukkig veelvuldig gebruik van gemaakt.

Veldcompetitie

De KNHB heeft alle competitiewedstrijden die ingepland stonden tot de winterstop afgelast. Dit jaar dus geen competitiewedstrijden meer. Dit wordt ook zichtbaar in LISA.

Hoe dit verder gaat weten we pas over enkele weken. De KNHB heeft in ieder geval twee scenario’s uitgewerkt die het mogelijk maken om de competitie helemaal uit te spelen.

Mocht het mogelijk zijn om in januari weer competitie te spelen, dan zal de jongste jeugd en de senioren starten op 9 en 10 januari 2021. Voor de senioren zal dit op 17 januari zijn. Men wil dan in januari en februari de resterende wedstrijden vanaf oktober inhalen en vanaf maart de competitie weer starten volgens schema. Mocht het zo zijn dat de competitie pas in februari 2021 kan starten dan zal de competitie op dat moment starten, zij het met wellicht enige aanpassingen. Je ziet, het is allemaal erg onzeker, vandaar dat we steeds van persmoment naar persmoment moeten leven om te zien wat er kan.

Wintercompetitie en zaalcompetitie afgelast

Alle gevraagde opgaven voor de wintercompetitie bij de coaches zijn vervallen. De KNHB heeft dit besluit genomen met de gedachte dat de reguliere veldcompetities in januari/februari weer kunnen starten.

Namens het bestuur van MHC Dieren,

Jos Wortelboer