Teambuilding JB1

1. Maureen Bokdam - Dames 1 Silver Cup
3. Minke Taal - MB2

BRAVO presentatie bij MHC Dieren groot succes

Afgelopen week heeft Joël Kuipers (trainer en coach) een presentatie verzorgd voor de spelers uit de B-teams en hun ouders. Joël is student aan de CIOS-opleiding en heeft daarvoor bij MHC Dieren onderzoek gedaan naar de BRAVO-factoren:Bewegen – Roken – Alcohol – Voeding en Ontspanning

De nadruk bij zijn onderzoek lag bij roken, alcohol en ontspanning.

Van de ondervraagde jongens en meisjes zijn er drie die roken. Van de ouders die meegedaan hebben rookt er een. Vrijwel alle ondervraagden zijn tegen het roken en vinden het "vies”.

Joël heeft vervolgens de gevaren van roken toegelicht en aangegeven wat de positieve effecten zijn op iemand die stopt.
Het advies aan ouders en leden is om niet te gaan roken en als je dat doet stop dan, maar wel met hulp.

Zes meisjes en 6 jongens uit de B-teams van MHC Dieren hebben wel eens alcohol gedronken. Soms in het bijzijn van de ouders, soms ook niet. Bijna alle ondervraagden vinden het goed dat er een leeftijdsgrens verbonden zit aan alcoholgebruik, maar men vindt ook dat die grens bij 16 jaar moet liggen.
Joël licht de effecten van alcoholgebruik toe en de verslavende werking daarvan. Het kan effect hebben op je gedrag en reactievermogen, om dan niet eens te spreken over de kater die de volgende dag verschijnt.

Zijn advies is niet drinken onder de 18 jaar, maar eigenlijk 24 jaar! Als je het toch doet: wees verantwoordelijk en drink met mate.

Tenslotte heeft Joël het onderwerp ontspannen behandeld. De jongens vinden gamen ontspannend en de meiden Netflix. Iedereen vindt het belangrijk om te ontspannen.
Het advies van Joël is dat iedereen moet zorgen voor voldoende ontspanning, piekeren vermijden en met anderen te praten over je stress. Daarmee hou je een goede balans. En natuurlijk vindt iedereen hockey ook uiterst ontspannend!

MHC Dieren ondersteunt het initiatief van Joël van harte en is blij met de uitkomsten van de enquête en zijn adviezen.

Namens het bestuur,

Paul Brok