Wijnavond MHC Dieren

3. Stan Hillenaar - H Vet B
5. Elona Oliekan - MB1

Dieren-manieren: normen en waarden bij MHC Dieren

Onder de naam Dierenmanieren worden bij MHCDieren de normen en waarden verstaan die bij hockeyclub Dieren horen. Een belangrijke basis is gelegd door de KNHB, die met haar campagne ' Sportiviteit&Respect' veel aandacht aan dit onderwerp heeft besteed, en normen in en rond het hockeyveld heeft vastgelegd. De laatste jaren wordt bij de KNHB en ook bij MHCDieren hieraan gestructureerd aandacht besteed.

Sportief gedrag
MHC Dieren zal sportief gedrag bevorderen en uitdragen. Sportief gedrag uit zich tijdens de wedstrijd door fair play. Scheidsrechters en tegenstanders worden voor,  tijdens en na de wedstrijd met respect behandeld. Winst mag natuurlijk worden gevierd, maar verlies wordt ook genomen.

Sociale omgang

MHC Dieren is een hockeyclub met aandacht voor de sociale omgang. Bij MHC Dieren doet iedereen mee, niemand wordt  uitgesloten en niemand wordt gepest. Dus wordt ieder met wederzijds respect en op voet van gelijkheid tegemoet getreden, met acceptatie van verschillen in mening.

Betrokken en vrijwillig
MHC Dieren streeft naar betrokkenheid van alle leden en ouders van jeugdleden. Een belangrijk doel is dat leden en ouders van (jeugd)leden zich welkom en thuis voelen bij de hockeyclub. Vanuit deze betrokkenheid zijn leden en ouders van (jeugd)leden eerder genegen zijn om vrijwilligerswerk bij de hockeyclub te verrichten. De vrijwillige en onbaatzuchtige inzet van veel leden en ouders van jeugdleden is onontbeerlijk voor de hockeyclub. De hockeyclub ontleent hieraan zijn bestaansrecht, zoals bij vele andere sportverenigingen in Nederland gebruikelijk is. Zij vertrouwt op voldoende vrijwillige bijdrage van leden en ouders ten behoeve van een goed functionerende hockeyclub.

Bij MHC Dieren wordt verwacht dat leden betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de vereniging en daar waar nodig hun verantwoordelijk nemen. Een hockeyclub bestaat dankzij de hulp van al onze vrijwilligers. Betrokken zijn betekent ook dat aan jou gevraagd kan worden om energie te steken in een of meer vrijwilligerstaken of -functies die de club rijk is, als je daar enigszins de mogelijkheid voor hebt.

MHC Dieren verwacht een verantwoordelijke houding van haar vrijwilligers. Betrokkenheid betekent ook dat je een ander lid kan aanspreken op zijn of haar gedrag, wanneer dit in strijd is met onze Dierenmanieren. De beoefening van de sport met alle bijbehorende activiteiten is afhankelijk van de inzet van vele vrijwilligers en kader van de vereniging in de vorm van het bestuur en commissies. Het is daarom belangrijk dat een verantwoordelijke houding wordt aangenomen, waarvoor geldt: kom je afspraak na of meldt tijdig wanneer dit niet lukt. Ook voor vrijwilligers geldt: "Zeg wat je doet en doe wat je zegt”.